Thomson Speedtouch 585

Hopp til navigering Hopp til søk

Thomson speedtouch 585.jpg

Har du ikke brukernavn/passord for å logge inn via telnet?

En ny admin-bruker kan opprettes fra Web-GUI. Hvis du lager en ny bruker, så vil den default bli opprettet med brukernavnet som passord. Altså feks login pass/pass hvis du lager en bruker med brukernavn pass.

Konfigurering

Finne IP-adresse på router

Dersom du skal f.eks. konfigurere din router er det nødvendig å vite hvilken IP-adresse routeren har, dette kan gjøres på følgende måte:

Windows

Før du starter er det viktig at du er innlogget som administrator på maskinen.

• Trykk "Start"
  • Trykk "Kjør"
  • Skriv inn "cmd" og deretter trykk "Enter"
  • Skriv inn "ipconfig"

Windows cmd ip config.jpg

Du vil nå få en oversikt over alle nettverkskort du har. Finn det nettverkskortet som routeren er koblet til, og finn "Default gateway". Denne IP-adressen er adressen til din router.

Mac

Før du starter er det viktig at du er innlogget som administrator på maskinen.

• Trykk på "Eple"-symbolet øverst til venstre på din skjerm
  • Trykk på "Systemvalg..."
  • Trykk på "Nettverk" under kategorien "Internett og trådløst"
  • Trykk på det nettverkskortet routeren er tilkoblet

Mac cmd ip config.jpg

Under "Ruter:" finner du IP-adressen til din router.

SIP ALG

Speedtouch-routere har noen innstillinger for å håndtere SIP-trafikk, som fungerer fint helt til du prøver å bruke andre SIP-telefoner på din router som f.eks. Oyatel Softphone. Løsningen er å slå av dette.

1. Bruk Telnet til å koble deg til din router. Hvis du bruker Vista må du installere Telnet via Installer / Avinstaller programmer, eventuelt kan du bruke Putty
  2. Skriv inn følgende kommandoer:
connection unbind application=SIP port=5060
saveall

Telefonen bør nå bare fungere.

Kilde: Murray-Mint.co.uk

Telenor

Denne veiledningen viser hvordan man konfigurerer Thomson Speedtouch 585 slik den blir levert fra Telenor som standard:
http://www.telenor.no/bedrift/hjelp-og-veiledning/veiledninger/routeroppsett/veiledninger-thomson-oppsett.jsp