Oyatel Softphone feilsøking

Hopp til navigering Hopp til søk

Nedlasting

Nyeste versjon av Oyatel Softphone finner du her:

Installasjon

Dersom du ikke har satt passord på brukeren din i Windows Vista når du forsøker å installere Oyatel Softphone vil du få følgende beskjed:

Failed to open the destination store
CertMgr Failed
Installation of cetificate was: -1
Completed

Etter dette vil du ikke finne Oyatel Softphone på maskinen / du får ikke til å installere Softphone på maskinen.

For å løse dette, høyreklikk på filen som er lastet ned (OyatelSoftphoneWin.exe) og velg "kjør som administrator".

Innlogging

Får ikke logget inn med Oyatel Softphone. Feilmeldingen viser:

Ugyldig brukernavn/passord

1. Brukernavnet eller passordet du skrev inn er ikke korrekt. Vennligst sjekk at dette er skrevet korrekt.

Kontakt Oyatel Support - 21074850. Feilkode 91

1. Ugyldig softphone-konto. Ta kontakt med Oyatel Support for å få konfigurert din Softphone for brukeren.

Du kan også lese mer om hva feilkoden betyr under #Feilkode 91.

Could not connect to Custom Login Server

Det kan være flere årsaker til denne feilmeldingen. Det kan være at du ikke har kontakt med Internett, maskinen du sitter på har ikke de nødvendige rotsertifikater installert, eller at bruken av sertifikatet blokkeres av en kjørende applikasjon på maskinen din (typisk sikkerhetsprogramvare).

For å legge til rotsertifikat:

1. Åpne Internet Explorer
  2. Følg denne linken: https://setup.oyatel.com/ (Du vil da se et bilde, og rotsertifikatet legges inn automatisk.)
  3. Avslutt softphone og logg inn på nytt

Hvis du har Windows XP, kan det hende du må legge inn en oppgraderingspakke fra Microsoft:

1. Avslutt softphone
  2. Last ned og kjør følgende oppdatering fra Microsoft: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=19c4ae49-1127-4537-9e91-35f81d20bce6
  3. Start softphone på nytt, og logg inn.

Dersom du fortsatt ikke får logget inn kan du prøve å laste ned siste versjon av Oyatel Softphone:

1. Avinstaller din softphone
  2. Last ned nyeste versjon fra Nedlastinger og installer denne.
  3. Forsøk nå å logge inn!

Ved blokkering: Hvis dette ikke fungerer, kommer det av at noe blokkerer bruken av rotsertfikatet, eller hindrer oppdatering av de. Det er kjent at enkelte versjoner av F-secure og AVG kan forårsake dette.

1. Deaktiver sikkerhetsprogramvaren.
  2. Følg denne lenken: https://setup.oyatel.com/
  3. Logg inn med Oyatel Softphone.

Hvis dette fungerer, må du prøve å legge inn "Oyatel Softphone" som et "allowed program". Fremgangsmåten er forskjellig etter hvilken programvare du benytter. Se brukermanual, eller hjelpesiden til det aktuelle programmet.

Lyd

Lyd bare en vei

Trykk flash og snakk inn i mikrofonen for å se om det kommer lyd inn til Oyatel softphone. Det skal være bevegelse i den røde søylen til venstre i klienten. Høyreklikk "displayet" og velg options. Sjekk at riktig lydenhet er valgt under "Devices".

Samtaler

Opptak av samtaler

Det er en feil i Oyatel Softphone som gjør at det ikke er mulig å lagre opptak til mapper dersom det er norske / svenske spesialtegn i stien til mappen det skal lagres i. Eksempel:

C:\Documents and Settings\Bjørnstjerne Bjørnson\Mine dokumenter\Oyatel Softphone

Lagring dit vil ikke fungere. Lag en ny mappe, feks C:\Oyatel Softphone opptak og endre innstilling i Options i Oyatel Softphone slik at den lagrer til den mappen istedet.

Samtalelogg

Samtaleloggen i Oyatel Softphone viser standard de 10 siste samtalene. Samtaler eldre enn dette er tapt, men man kan øke slik at softphone viser mer enn 10 nummer i listene. Gå inn på options og øk verdien under "Recent calls": Number of calls in each list. Da kan du lagre opptil de siste 999 innringerne.

Presence

Alle kontakter er "grået ut"

Dersom man bruker Windows 7 kan det være at alle kontakter er "grået ut" på presence, og ikke mulig å trykke på. For å fikse problemet må man kjøre Oyatel Softphone i kompatabilitetsmodus.

For å endre slik at Oyatel Softphone kjører i kompatabilitetsmodus må man gjøre følgende:

• Avslutt Oyatel Softphone
  • Høyreklikke på Oyatel Softphone-ikonet
  • Trykk på "Properties"
  • Trykk så på fanen "Compatability"
  • Huk av for "Run this program in compatibility mode for: Windows Vista (Service Pack 2)"
  • Trykk OK

Start opp Oyatel Softphone på nytt, og presence fungerer som det skal.

Oyatel softphone properties compatibility.png

Nullstille innstillinger

Oyatel Softphone for Mac

<youtube>RH2q0SSfzOM</youtube>

For å nullstille innstillinger som lagret (brukernavn / passord) på Mac-versjonen gjør du følgende:

• VIKTIG! Avslutt Oyatel Softphone hvis den kjører
  • Åpne Finder og naviger til hjemme-mappen din.
  • Finn bibliotek-mappen ("Library" eller "Bibliotek") og gå videre inn til mappen "Preferences" (OBS: i OS X Lion er denne mappen skjult. For å finne den kan du velge "Go" fra menylinjen i Finder, og så holde inn tasten "Alt". Du vil da se at menyen utvider seg og får valget "Library" eller "Bibliotek")
  • Slett mappen CounterPath
  • Slett filen som starter med "com.counterpath."

Når du nå starter Oyatel Softphone neste gang vil den starte med standard innstillinger.

Utvidet funksjonalitet

Click-to-call

Man kan teste Click-to-call ved å skrive f.eks. "sip:21074800" i nettleseren og trykke "Enter". Softphone skal da oppe opp og ringe til Oyatel.

Dersom du har problemer med Click-to-call, prøv dette:

1. Lag tekstfil som denne:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\sip]
"EditFlags"=hex:02,00,00,00
@="URL:Sip Protocol"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\sip\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\sip\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\sip\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files (x86)\\Oyatel\\eyeBeam.exe\" -dial=\"%1\""

2. Importér i registry.

Click-to-call på alle nummer i Firefox

Med Firefox-tillegget Telify kan du på "Click-to-call" på alle nummer i Firefox. Last ned og installer tillegget, og velg sip som protokoll i innstillingene. Da gjøres telefonnummer om til klikkbare linker, og du kan ringe med et museklikk. Nyeste versjon av Telify finner du på Codepads hjemmeside.

Instant messaging (IM)

Instant messaging støttes per i dag ikke av vår VoIP-plattform.

Videosamtaler

Videosamtaler støttes foreløpig ikke av vår VoIP-plattform.

Feilkoder

Feilkode 91

Ugyldig softphone-konto: Du vil få denne feilmeldingen hvis du har oppgitt riktig brukernavn og passord, men det er ikke tildelt en Oyatel Softphone til den kontoen du prøver å logge inn med.

Feilkode 401

Uautorisert login: Feilmeldingen melder om at det har blitt gjort en uautorisert login. Prøv å skriv brukernavn og passord på nytt. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med Oyatel Support.

Feilkode 408

Timeout: Hvis du ikke er tilkoblet Internett, vil påloggingen få en timeout (feilkode 408). Det samme skjer dersom tilgangen sperres av en firewall. I noen tilfeller (på enkelte nettverkskort, spesielt trådløs) kan 408 feil forekomme dersom QoS er aktivert i softphone. Prøv å deaktiver QoS fra "Options" - "advanced", eller forsøk med et kablet nettverk dersom du sitter på trådløst nett. I noen tilfeller hjelper det å endre til "use local ip" under "Sip account settings..." - "Properties" - "Topology".

Linker

Informasjon om Counterpath eyeBeam fra Counterpaths webside: https://support.counterpath.com/default.asp?W15