DNS

Hopp til navigering Hopp til søk

Windows XP

For å endre DNS-serveradresser i Windows XP

1. Gå til "Kontrollpanel" og deretter "Nettverkstilkoblinger" og velg ditt lokale nettverk.
  2. Klikk på "Egenskaper" og velg "Internettprotokoll (TCP/IP)".
  3. Klikk på "Egenskaper"
  4. Velg "Bruk følgende DNS-serveradresse" og trykk inn ønsket DNS-adresse.

Windows XP DNS change.jpg

Windows Vista

For å endre DNS-serveradresser i Windows Vista:

1. Åpen "Nettverkstilkoblinger" ved å klikke på "Startknappen", klikk "Kontrollpanel", klikk "Nettverk og internett", klikk "Nettverk og delingssenter" og deretter klikk "Administrer nettverktilkoblinger"
  2. Høyreklikk på nettverkstilkoblingen du bruker og ønsker å endre, og klikk "Egenskaper". Administratorrettigheter er nødvendig hvis du blir spurt om administratorpassordet. Tast administratorpassordet hvis du blir spurt om det.
  3. Klikk "Nettverksfanen". Under "Tilkoblinger" klikk "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" og deretter "Egenskaper".
  4. For å spesifisere en DNS-server, klikk "Bruk følgende DNS-server", og deretter skriv inn IP-adressen(e) til DNS-serverne. Man må minimum skrive inn en adresse i primær DNS.

Windows Vista dns change.jpg

Windows 7

For å endre DNS-serveradresser i Windows 7:

1. Trykk på Windows-symbolet (Start), nederst til venstre
  2. Gå til "Kontrollpanel"
  3. Trykk på "Vis nettverksstatus og -oppgaver"
  4. Trykk på "Endre instillinger for nettverkskort"
  5. Velg det nettverkskortet du ønsker å endre, og dobbelklikk
  6. Trykk på "Egenskaper"
  7. Scroll ned på listen til du finner "Internet Protocol versjon 4 (TCP/IPc4)" og trykk "Egenskaper".
  8. For å spesifisere en DNS-server, klikk "Bruk følgende DNS-serveradresser:", og deretter skriv inn IP-adressen(e) til DNS-serverne. Man må minimum skrive inn en adresse i "Foretrukket DNS-server".

Windows 7 dns change.jpg

Mac OS X

For å endre DNS-serveradresser i OS X:

1. Trykk på "Eplet" øverst til venstre
  2. Trykk på "Systemvalg..."
  3. Trykk på "Nettverk"
  4. Velg din nettverkstilkobling, f.eks. "AirPort" eller "Ethernet" til venstre i bildet
  5. Trykk på "Avansert" nede til høyre
  6. Gå til fanen "DNS"
  7. Trykk på "+-symbolet" nede til venstre for å legge til egne DNS-adresser

OS X dns change.jpg