Aastra 6755i

Installasjon

Aastra 6755i

LAN-porten bak på telefonen kobles sammen med datanettverket vha. datakabelen som følger med, eller tilsvarende kabel. Koble strømadapteren til apparatet og inn i 230V uttak. Dersom man benytter PoE switcher kan strømadapter sløyfes. Apparatet går nå gjennom sin oppstartsprosedyre, dette tar noen minutter.

Hvordan restarte telefonen

Dersom telefonen krever en omstart kan dette gjøres på følgende måte: Trykk på Aastra 6755i settings button.png (konfigurasjons-tasten), og sifferet 7, bekreft restart med #-tasten eller avbryt restart med pil venstre Aastra 6755i keys button.png.

Hvordan tilbakestille til fabrikkinnstillingene

1. Trykk skiftnøkkel for å komme inn i menyen Aastra 6755i settings button.png
  2. Trykk Administrator menu (passord: 22222)
  3. Trykk Factory Default
  4. Trykk Default
  5. Trykk Restart

Bruk av telefonen

Telefonen er "idle"

Hvordan starte en telefonsamtale

En samtale kan startes på en av følgende måter:

• Tast nummeret du ønsker å ringe, og løft av røret.
  • Tast nummeret du ønsker å ringe og trykk på Aastra 6755i speaker button.png (høyttaler/hodesett-knappen)
  • Tast nummeret du ønsker å ringe og trykk på en "linje-knapp"
  • Løft av røret og tast nummeret du ønsker å ringe, trykk så på "Dial" (pil høyre under displayet)
  • Løft av røret og tast nummeret du ønsker å ringe, vent noen sekunder så foretas anropet.

Hvordan avslutte en samtale

Trykk på Legg på Aastra 6755i hangup button.png (legg på knappen) på telefonen, eller legg på røret.

Svare en innkommende samtale

Telefonen ringer, og linjen den innkommende samtalen ringer på lyser grønt. Telefonnummeret til personen som ringer, vises i displayet. Hvis du har lagt til denne personen i kontaktlisten din, vil denne personens navn dukke opp i stedet.

Du kan svare på samtalen med en av disse metodene:

• Klikke på Aastra 6755i speaker button.png (høyttaler/hodesett-knappen)
  • Løft røret av gaffelen.

Avvise en innkommende samtale

Telefonen ringer, og linjen den innkommende samtalen ringer på lyser grønt. Telefonnummeret til personen som ringer, vises i displayet. Hvis du har lagt til denne personen i kontaktlisten din, vil denne personens navn dukke opp i stedet.

Du kan avslå den innkommende samtalen med en av disse metodene:

• Klikk på avvis (pil høyre under displayet). Samtalen noteres i Recieved Calls listen.
  • Klikk på Aastra 6755i hangup button.png (legg på knappen)

Uansett metode vil anropet lagres i Recieved Calls listen på telefonen, og samtalen rutes i.h.h.t Busy i ringemønsteret dersom dette er satt på denne destinasjonen.

Ringe siste nummer

For å ringe siste oppringte nummer, trykk på Aastra 6755i redial button.png (Redial-knappen). Da kommer det sist ringte nummeret opp i displayet, for å ringe dette trykk på Aastra 6755i redial button.png (Redial-knappen) igjen. Mao for å ringe sist ringte nummer kan man trykke 2 ggr på Aastra 6755i redial button.png (Redial-knappen). Dersom du ønsker å ringe tilbake til et nummer som ikke var det siste du ringte kan du trykke 1 gang på Aastra 6755i redial button.png (Redial-knappen), og så bla deg frem blandt de sist ringte ved å benytte pil opp/ned-knappen Aastra 6755i keys button.png, og så på Aastra 6755i redial button.png (Redial-knappen) når det nummeret du ønsker å ringe er synlig i displayet.

Under Samtale

Justering av høyttalervolum

Når du sitter i samtale juster volumet i høyttaler/hodesett/rør (lyden du hører) ved å trykke på volumtastene Aastra 6755i volume button.png.

Justering av ringevolum

Når telefonen er "idle" (Ikke i bruk), bruk volumtastene Aastra 6755i volume button.png for å justere lydnivået på ringelyden.

Mute (stenge av mikrofonen)

Trykk på muteknappen Aastra 6755i mute button.png, for å stenge av mikrofonen. Personen i den andre enden vil da ikke høre deg.

Høyttalertelefon

Klikk på “Høyttalende/hodesett” knappen Aastra 6755i speaker button.png, for å skru denne av/på.

Opptak av samtale

Tast *7 for å starte opptak, og *9 for å avslutte opptak. Du må abonnere på denne tjenesten for at dette skal virke. Filene lagres på serveren og det er mulig å lytte/slette/kopiere filene fra din tilgang på Oyatel Callmanager.

Sette over

Sette over funksjon. Uanmeldt sett-over.

For å sette over en samtale uten å informere den mottagende tredjepart: - Trykk XFER i softphonen. Den aktive linje og XFER lyser blått. Softphonen er da i sett-over modus. For å sende samtalen videre kan du:

1. Manuelt taste inn nummeret til mottaker, og så trykke ”Enter” på tastaturet ditt. eller,
  2. Dobbelklikke på en av kontaktene i kontaktlisten.

Meldingen “Requesting basic transfer” vises. Du kan nå ikke avlyse oversettingen.

Sette over funksjon. Anmeldt sett-over.

For å sette over en samtale, men først informere den mottagende tredjepart: Når du har en samtale på f.eks linje 1. - Velg en tilgjengelig linje, og ring mottagende tredjepart. Innringer på linje 1 blir da automatisk satt på ”Hold”. - Når tredjeparten svarer, og er klar til å motta samtale:

1. trykk på XFER.
  2. Trykk på linjen som lyser rødt (Den først oppringte).

Oversettingen er nå gjennomført.

Sette en samtale på vent.

Klikk på Aastra 6755i hold button.png (Hold-knappen), eller klikk på en annen linje. For å gjenoppta samtalen som er satt på hold, trykk på linjen.

Speed dial liste

Man kan lagre nummer "bak" hver siffertast, slik at man kan ringe et nummer ved å holde inne en siffertast i noen sekunder.

Lagre "speed dial" nummer

Trykk på Aastra 6755i settings button.png (konfigureringsknappen) - trykk på sifferet "3" - trykk på "pil høyre" Aastra 6755i keys button.png - trykk sifferet 3 - trykk "pil høyre". Trykk så på den siffertasten du ønsker å programmere, tast inn nummeret du vi lagre der, trykk "pil høyre" (Save), bekrefte med "pil-høyre" (save)

Ringe "speed dial" nummer

For å ringe disse nummerene holder man inne den siffertasten man har lagret nummeret bak i noen sekunder så endres displayet til å vise det nummeret som er lagret, og en oppringnig starter.